parallax background

SunAngel ZonnebankZonnen met de SunAngelDe SunAngel Duo weet, hoeveel UV de huid van uw cliënten kan verdragen. De persoonlijke UV-gevoeligheid wordt op het voorhoofd en het lichtste deel van het lichaam gemeten. De SunAngel Duo berekent uit de gemeten waarden een individuele UV- dosis. De totale analyse van de huid duurt nog geen 10 seconden en beschermt sensor zeker tegen zonnebrand. Zonder gebruik van de sensor geeft de SunAngel Duo een standaard UV-dosis af. De intelligente huid sensor werd in de laatste vijf jaar miljoenen keren in de hele wereld ingezet. De verdere ontwikkeling van foto-elektronische instrumenten maakt het mogelijk om dit nog verder te verbeteren..

Het lichte drukpunt en de ergonomische vorm maken het gebruik van de sensor nog aangenamer. Ook de eenvoudige reiniging van de nieuwe meetkop heeft diverse tests doorstaan. Bijzonder positief: door de interne stabilisatie is geen ijking door het studiopersoneel meer nodig. Omvangrijke studies in een huidphysiologisch instituut tonen de hoge meet- nauwkeurigheid. De meting is nu nog eenvoudiger. De intelligente Voice Guide en de terugmelding door verschillende kleuren geven de bediening extra ondersteuning.

De positieve werking

Naast een mooie bruine huid biedt de SunAngel Duo vele positieve effecten voor de gezondheid: het activeert het, voor vele lichaamsfuncties absoluut noodzakelijke vitamine D3, die door het menselijk lichaam alleen aangemaakt kan worden onder UV-B invloed.


BIOPOSITIEVE WERKINGEN VAN HET UV-LICHT

  • Werkt positief op het herstel van de gewrichten en voorkomt osteoporose
  • Stimuleert het immuunsysteem en verhoogt het lichamelijke en geestelijke prestatievermogen
  • Activeert de gelukshormonen en vermindert depressies
  • Versterkt het hart-kringloop-systeem en kan de bloeddruk verlagen
  • Verlaagt de cholesterolspiegel
  • Vermindert huidziektes zoals acné, psoriasis en neurodermitis
  • Kan preventief werken tegen bepaalde vormen van kanker

Control center

CONTROL CENTER MET NFC-CONNECT Het Control Center biedt uw klanten een ongekend comfort. Al voor de zonsessie kunnen binnen enkele seconden alle comfortinstellingen worden ingegeven. Het grote display maakt de bediening van de SunAngel Duo comfortabeler en eenvoudiger als ooit tevoren! Met NFC Connect kunnen uw klanten gezamenlijke comfortinstellingen op de klantenpas opslaan – bij het volgende bezoek is de SunAngel Duo al op de persoonlijke voorkeuren ingesteld. Zelfs een persoonlijke begroeting is mogelijk! Een echte VIP-status voor perfecte klantenbinding. De in het Control Center geïntegreerde Professional Set-up Manager helpt u als ondernemer gezamenlijke informatie over de zonnebank op te roepen. Met NFC Connect kunt u de instellingen op andere zonnebanken overdragen. Eenvoudiger wordt het niet!

HEMELSE ONTSPANNING EEN ONVERGELIJKBARE ZONBELEVING De weg naar een persoonlijke zonbeleving is heel eenvoudig: Programma kiezen Eerste meting op het voorhoofd Tweede meting op het lichtste deel van het lichaam 20 minuten zorgeloos zonnen Door de fel verlichte binnenkant nodigt de SunAngel Duo uit tot zonnen. De keuze voor het individuele bruiningsprogramma vindt geheel plaats in het nieuwe Control Center. Daar kunnen ook alle comfortfuncties, zoals Aqua Fresh, Aroma, Climatronic en 3D Sound eenvoudig vooraf ingesteld worden. Met NFC Connect wordt dit binnen seconden op de klantenkaart opgeslagen. Natuurlijk kunnen ook alle instellingen in de nieuw ontworpen bedienings- cockpit veranderd worden. Ook de SunAngel Duo maakt indruk met de omvangrijke comfortuitrusting incl. geoptimeerde Air Condition PLUS en NFC Connect. Door zijn compacte afmetingen en de gunstige prijs een eenvoudige stap in de wereld van de SunAngel Duo.

Vitamine D werking van het zonlicht

De energie van zonlicht wordt via straling in verschillende golven aangegeven. Het UV-B aandeel is daarbij bijzonder be- langrijk voor het effect van zonlicht op de gezondheid, omdat alleen onder invloed van UV-B het menselijk lichaam het vitale hormoon vitamine D produceert. In geringe omvang kan vitamine D ook via voedsel in het lichaam worden opgenomen, bijv. in levertraan of in vette vis zoals haring of makreel. Hoofdleverancier van de vitamine D is echter de zon.

De veranderde leefgewoontes zorgen voor een dramatische verlaging van vitamine D bij de bevolking. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft volgens het Robert-Koch-Instituut nog niet eens een bloedwaarde van 20 Nanogram per milliliter (ng/ml), de voorwaarde voor gezonde botten. Met een minimumwaarde van 30 ng/ml zijn de wetenschappelijke aanbevelingen in de laatste jaren zelfs duidelijk gestegen. Talrijke studies tonen de negatieve invloed van onvoldoende voorzieningen voor welvaartsziektes zoals kanker, allergieën, auto-immuunziekten, MS, luchtwegziekten en zelfs over- gewicht.

Om echter van oktober tot maart voldoende “zonneschijn- vitamine” op te bouwen, moet men zich dagelijks meerdere uren met blote armen en benen buiten begeven. Door de toenemende ouderdom wordt het voor het menselijk lichaam steeds moelijker, zonlicht om te zetten naar vitamine D.

Bij de natuurlijke productie van vitamine D met kunstlicht en natuurlijk zonlicht is het belangrijk, dat men langzaam went aan de zon (per huidtype verschillend) en verbranding beslist vermijdt. Met elke SunAngel Duo sessie wordt de individuele bescherming van de huid hoger, zodat de UV-dosis continue kan worden opgevoerd. Elke klant krijgt die UV-dosis die zijn huid goed kan verdragen.