parallax background

HuidtypeanalyseWelk huidtype heb jij?


Je huidtype bepaalt hoe gevoelig je huid is voor de zon en dus ook voor de zonnebank. Het is daarom belangrijk om voordat je voor de eerst keer gaat zonnebanken te testen welk huidtype je hebt, zodat je weet welke zonnebank en welke sterkte het meest geschikt zijn voor jouw huid. Aan de hand van je huidtype kun je eveneens bepalen welke verzorgingsproducten er het beste bij je passen. Hieronder beschrijven we de vier verschillende huidtypes.

Vind je het moeilijk om te bepalen wat jouw huidtype is of wil je meer advies over verantwoord zonnebankgebruik? Kom dan eens langs bij onze zonnestudio in Maastricht en vraag een van de medewerksters om advies!

HUIDTYPE 1

WORDT NIET BRUIN EN VERBRANDT ALTIJD

Word jij niet bruin maar rood als je in het zonnetje ligt? Als je altijd verbrandt en geen bruin kleurtje krijgt in de zon, heb je waarschijnlijk huidtype 1. Dit huidtype kun je vaak herkennen aan een rossige of heel lichte huid, (licht)blauwe, (licht)grijze of (licht)groene ogen, blond of rossig/rood haar en veel sproeten. Het is verstandig om niet onder de zonnebank te gaan als je huidtype 1 hebt.

HUIDTYPE 2

WORDT SOMS BRUIN EN KAN SNEL VERBRANDEN

Heb jij blauwe, grijze, groene of lichtbruine ogen en rossig/rood of blond haar? Dan is het waarschijnlijk dat je snel verbrandt in de zon en soms bruin kunt worden. Je hebt een lichte tot beigekleurige huid en ook een aantal sproeten. Deze kenmerken staan ook wel bekend als huidtype 2. Als je dit huidtype hebt en onder de zonnebank wilt, moet je extra voorzichtig zijn. Ga er niet te lang onder en zet de sterkte van de zonnebanklampen op zijn laagst.

HUIDTYPE 3

WORDT GOED BRUIN EN KAN SOMS VERBRANDEN

Kenmerkend voor huidtype 3 zijn een beige tot lichtbruine huid met enkele sproeten, lichtbruine of donkerbruine ogen en donkerblond tot donkerbruin haar. Personen met dit huidtype worden gemakkelijk bruin en verbranden niet zo snel. Als je huidtype 3 hebt, hoef je niet extra voorzichtig te doen bij het zonnebanken. De eerste keer kun je echter het beste kijken hoe je huid reageert en de zonnebanklampen niet meteen op de volle sterkte zetten.

HUIDTYPE 4

WORDT SNEL BRUIN EN VERBRANDT NOOIT

Verbrand jij nooit als je in het zonnetje ligt en krijg je snel een mooie, diepbruine kleur? In dat geval heb je waarschijnlijk huidtype 4. Donkerbruine tot zwarte ogen, donkerbruin tot zwart haar en een donkerbruine huid zonder sproeten zijn enkele kenmerken van dit huidtype. Met dit huidtype kun je zeker onder de zonnebank. Denk er echter wel aan dat je er ook met jouw huidtype goed aan doet om je in te smeren met zonnecosmetica na het zonnebanken, zodat je huidveroudering tegengaat en je bruine kleurtje langer zult behouden.